Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Salata
  • Gruszka 200 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa z ciecierzycy 300 ml ( GLU,SOJ)
  • Pierogi z owocem 350 g (GLU,JAJ)
  • Sos jogurtowy 100 ml (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content