Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa  mleczna – zacierka 300ml (MLE, GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Twarożek 70 g (MLE)
  • Dżem  30g
  • Pomidor 50g
  • Jabłko pieczone 200g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300ml (GLU, SEL)
  • Filet rybny gotowany 100g (RYB)
  • Sos cytrynowy 80ml (GLU)
  • Ziemniaki 200g
  • Sałata z jogurtem 75g
  • Napój owocowy 250ml
Skip to content