Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (1,2)
- Pieczywo mieszane 120g (1)
- Szynka 60g (7)
- Pomidor 50g
- Masło 20g
- Jabłko świeże 200g
– II Śniadanie
- Kisiel b/c 200ml
– Obiad
- Zupa kapuśniak z ziemniakami 300ml (1,7)
- Kotlet jarski z ryżem na parze 100g
- Ziemniaki 200g
- Sos śmietanowy 80ml
- Warzywa gotowane 150g
- Napój b/c 200ml
- Podwieczorek
- Serek waniliowy b/c 150g