Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (1,2)
  • Pieczywo mieszane 120g (1)
  • Szynka  60g (7)
  • Pomidor 50g
  • Masło 20g
  • Jabłko świeże 200g

– II Śniadanie

  • Kisiel b/c 200ml

– Obiad

  • Zupa kapuśniak z ziemniakami 300ml (1,7)
  • Kotlet jarski z ryżem na parze 100g 
  • Ziemniaki 200g
  • Sos śmietanowy 80ml
  • Warzywa gotowane  150g
  • Napój b/c 200ml
  • Podwieczorek
  • Serek waniliowy b/c 150g
Skip to content