Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka 60 g 
  • Pomidor 50 g, sałata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa 300 ml ( GLU, JAJ, MLE)
  • Sztuka mięsa wieprzowa duszona 100g (GOR)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos 8 ml (GLU)
  • Surówka z selera i jabłka 150 g (SEL)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content