Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka 60 g
- Pomidor 50 g, sałata
- Mandarynka 150 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa 300 ml ( GLU, JAJ, MLE)
- Sztuka mięsa wieprzowa duszona 100g (GOR)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos 8 ml (GLU)
- Surówka z selera i jabłka 150 g (SEL)
- Napój owocowy 250 ml