Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml ( GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml ( GLU,MLE)
  • Pasta z wędliny 70 g  (SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g(GLU)
  • Pomidor 50g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 200 g

– Obiad

  • Zupa barszcz ukraiński 300 ml (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Twarożek 100 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content