Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna kaszka manna 300 ml (1,2)
  • Pieczywo mieszane 120g (2)
  • Kawa zbożowa 250 ml (1,2)
  • Pasta rybna 70 g
  • Masło 20g (2)
  • Gruszka prażona 200g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300ml (1,7)
  • Ziemniaki 200g
  • Omlet mięsny na parze (1,2,3,7)
  • Sos pietruszkowy 80ml (1)
  • Surówka Colesław 75g
  • Buraczki 75g
  • Napój wiśniowy 250ml
Skip to content