Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Twarożek 70 g (MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Rzodkiewka 30 g, sałata
- Banan 150 g

– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU, SEL))
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Ryba panierowania 100 g ( GLU, JAJ)
- Sos grecki 100 g (GLU)
- Sałata z jogurtem 75g (MLE)
- Napój jabłkowy 250 ml
