Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Twarożek 70 g (MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Rzodkiewka 30 g, sałata
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU, SEL))
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Ryba panierowania 100 g ( GLU, JAJ)
  • Sos grecki 100 g (GLU)
  • Sałata z jogurtem 75g (MLE)
  • Napój jabłkowy 250 ml 
Skip to content