Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna budyniowa 300ml  (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Ser żółty 30 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 30 g (SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Papryka czerwona 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (GLU,SEL)
  • Filet drobiowy panierowany 100 g 
  • ( JAJ,GLU)
  • Ziemniaki 200 g
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
  • Buraczki gotowane 150 g
  • Napój owocowy 250 g
Skip to content