Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna budyniowa 300ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Ser żółty 30 g (MLE)
- Szynka drobiowa 30 g (SEL)
- Masło 20 g (MLE)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (GLU,SEL)
- Filet drobiowy panierowany 100 g
- ( JAJ,GLU)
- Ziemniaki 200 g
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
- Buraczki gotowane 150 g
- Napój owocowy 250 g