Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 g (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 g (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Pasta twarogowa 70 g
- Masło 20 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko 200 g
– Obiad
- Zupa kapuśniak 300 ml (SEL)
- Ziemniaki z koperkiem 200
- Jajo sadzone z pieca 100 g (JAJ)
- Sos biały 80 ml (GLU)
- Marchewka got 75g
- Szpinak got 75g
- Napój owocowy 250 ml