Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 g (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 g (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Pasta twarogowa 70 g
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata
  • Jabłko 200 g

– Obiad

  • Zupa kapuśniak 300 ml (SEL)
  • Ziemniaki z koperkiem 200 
  • Jajo sadzone z  pieca 100 g (JAJ)
  • Sos biały 80 ml (GLU)
  • Marchewka got 75g
  • Szpinak got 75g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content