Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna owsianka 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Szynka drobiowa 30 g (SEL)
- Serek topiony 30 g (MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Ogórek kiszony 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g

– Obiad
- Zupa ogórkowa 300 ml (GLU,SOJ)
- Kluski łyżka kładzione z szynką 250 g (JAJ,GLU,SEL)
- Kapusta kiszona got.150 g
- Napój owocowy 250 ml
