Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta Podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna z kaszką manna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SEL)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Jabłko 150 g
– Obiad
- Zupa grysikowa 300 ml (GLU, SEL)
- Kotlet mielony z pieca100 g (GLU,SEL, JAJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos koperkowy 80 ml (GLU)
- Surówka bułgarska 75 g
- Marchew gotowana 75 g
- Napój owocowy 250 ml