Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów.
– Śniadanie
- Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów.
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa b/c 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo razowe 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Ser twarogowy 30 g (MLE)
- Szynka drobiowa 30 g (SEL)
- Pomidor 30 g
- Rzodkiewka 30 g
- Sałata
- Grejpfrut 150 g
– II Śniadanie
- Jogurt naturalny 150 ml (MLE)

Dieta Podstawowa
– Obiad
- Zupa ogórkowa 300 ml (GLU,SOJ)
- Kluski łyżka kładzione z szynką 250 g (JAJ,GLU,SEL)
- Kapusta kiszona got.150 g
- Napój owocowy 250 ml
