Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów.

– Śniadanie

  • Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów.
  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa b/c 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo razowe 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ser twarogowy 30 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 30 g (SEL)
  • Pomidor 30 g
  • Rzodkiewka 30 g
  • Sałata
  • Grejpfrut 150 g

– II Śniadanie

  • Jogurt naturalny 150 ml (MLE)

Dieta Podstawowa

– Obiad

  • Zupa ogórkowa 300 ml (GLU,SOJ)
  • Kluski łyżka kładzione z szynką 250 g (JAJ,GLU,SEL)
  • Kapusta kiszona got.150 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content