Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 30 g (SEL)
  • Ser twarogowy 30 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Gruszka prażona 150 g

Dieta Podstawowa

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SEL)
  • Kluski łyżka kładzione że szynką 250g ( GLU,MLE,JAJ)
  • Kapusta kiszona gotowana 150 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content