Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 30 g (SEL)
- Ser twarogowy 30 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka prażona 150 g

Dieta Podstawowa
– Obiad
- Zupa grochowa 300 ml (SEL)
- Kluski łyżka kładzione że szynką 250g ( GLU,MLE,JAJ)
- Kapusta kiszona gotowana 150 g
- Napój owocowy 250 ml
