Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Kakao 250 ml z/c (MLE)
- Szynka drobiowa 30 g (SEL)
- Serek kanapkowy 30 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka 150 g
– Obiad
- Zupa ziemniaczana 300 ml (SEL)
- Kasza gryczana 200 g
- Sos mięsno-warzywny 200 g(GLU)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Napój owocowy 250 ml