Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kakao 250 ml z/c (MLE)
  • Szynka drobiowa 30 g (SEL)
  • Serek kanapkowy 30 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Gruszka 150 g

– Obiad

  • Zupa ziemniaczana 300 ml (SEL)
  • Kasza gryczana 200 g 
  • Sos mięsno-warzywny 200 g(GLU)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content