Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE))
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g  (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SEL)
  • Papryka czerwona 50 g
  • Sałata
  • Banan 200 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU, SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Pulpety drobiowy gotowany 100 g (JAJ,GOR)
  • Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z kapusty białej 75 g
  • Brokuł 75g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content