Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml ( GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 g(GLU, MLE)
- Pieczywo pszenno-żytnie 120 g (GLU)
- Szynka z koperkiem 30 g (GOR)
- Ser żółty 30 g (MLE)
- Masło 20 g(MLE)
- Papryka 50 g, sałata
- Mandarynka 150 g
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (SEL, GLU)
- Kotlet mielony 100 g (GLU, JAJ, SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Buraczki got. 150 g
- Sos śmietanowy 80 ml (GLU, MLE)
- Napój owocowy 250 ml