Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml ( GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 g(GLU, MLE)
  • Pieczywo pszenno-żytnie 120 g (GLU)
  • Szynka z koperkiem 30 g (GOR)
  • Ser żółty 30 g (MLE)
  • Masło 20 g(MLE)
  • Papryka 50 g, sałata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (SEL, GLU)
  • Kotlet mielony 100 g (GLU, JAJ, SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Buraczki got. 150 g
  • Sos śmietanowy 80 ml (GLU, MLE)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content