Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g ( GLU)
- Masło 20 g(MLE)
- Szynka z koperkiem 60 g (SEL)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka prażona 200 g
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
- Kotlet schabowy panierowany 100 g (GLU,JAJ,GOR)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
- Surówka z kapusty białej 75 g
- Buraczki got 75 g
- Napój owocowy 250 ml