Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g ( GLU)
  • Masło 20 g(MLE)
  • Szynka z koperkiem 60 g (SEL)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Gruszka prażona 200 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
  • Kotlet schabowy panierowany 100 g (GLU,JAJ,GOR)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z kapusty białej 75 g
  • Buraczki got 75 g 
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content