Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Szynka drobiowa 30 g (SEL)
  • Jajko 30 g (JAJ)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata 
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa fasolowa 300 ml (SOJ,SEL)
  • Kluski łyżką kładzione z szynką 300g (GLU,JAJ, SEL)
  • Kiszona kapusta got. 150g
  • Napój owocowy 250ml 
Skip to content