Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml ( GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml ( GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU,MLE,)
  • Serek ziołowy 70 g (MLE)
  • Miód 30 g
  • Masło 20 g(MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Banan 200 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300ml (GLU,SEL)
  • Jajko gotowane na parze 100 g (JAJ)
  • Ziemniaki 200 g 
  • Fasolka szparagowa 75 g
  • Surówka z marchwi 75 g
  • Sos 80 ml (GLU)
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content