Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml ( GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml ( GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU,MLE,)
- Serek ziołowy 70 g (MLE)
- Miód 30 g
- Masło 20 g(MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 200 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300ml (GLU,SEL)
- Jajko gotowane na parze 100 g (JAJ)
- Ziemniaki 200 g
- Fasolka szparagowa 75 g
- Surówka z marchwi 75 g
- Sos 80 ml (GLU)
- Napój owocowy 250 ml