Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa 250 ml(1,2)
  • Pieczywo razowe 100g (1)
  • Pieczywo mieszane 20g (1)
  • Pasta rybno-warzywna 70 g
  • Masło 20g (2)
  • Ogórek świeży 50g
  • Arbuz 200g
  • Sałata

– II Śniadanie

  • Jogurt naturalny 150 g (2)

– Obiad

  • Zupa ziemniaczana  300 ml (5,9)
  • Ryż 200g
  • Mus jabłkowy 100g 
  • Sos jogurtowy 100 ml (7)
  • Napój 250ml
Skip to content