Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna owsianka 300g (MLE,GLU)
  • Kawa zbożowa 250 (MLE,GLU)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Szynka wieprzowa 30 g (SEL)
  • Ser topiony 30 g (MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Gruszka świeża 200 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (GLU SEL)
  • Makaron (GLU,JAJ) z kurczakiem i sosem pomidorowym (GLU, MLE) 200g/100g/80 ml
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content