Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna owsianka 300g (MLE,GLU)
- Kawa zbożowa 250 (MLE,GLU)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Szynka wieprzowa 30 g (SEL)
- Ser topiony 30 g (MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 200 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (GLU SEL)
- Makaron (GLU,JAJ) z kurczakiem i sosem pomidorowym (GLU, MLE) 200g/100g/80 ml
- Napój owocowy 250 ml