Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 10 g
  • Jajko gotowane 50 g (JAJ)
  • Sos tatarski 50 g (MLE)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa kapuśniak z ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Twarożek 100 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content