Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 10 g
- Jajko gotowane 50 g (JAJ)
- Sos tatarski 50 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g
– Obiad
- Zupa kapuśniak z ziemniakami 300 ml (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Twarożek 100 g (MLE)
- Napój owocowy 250 ml