Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
  • Papryka czerwona 50 g
  • Sałata
  • Jabłko surowe 200 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Omlet mięsny 100 g (JAJ,GLU,SEL)
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
  • Brokuł 75g
  • Surówka Colesław 75 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content