Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 200 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Omlet mięsny 100 g (JAJ,GLU,SEL)
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
- Brokuł 75g
- Surówka Colesław 75 g
- Napój owocowy 250 ml