Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna – owsianka 300 ml (GLU,MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml ( MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta mięsno -warzywna 70 g (SEL)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 200g

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SEL, SOJ)
  • Makaron gotowany 200 g (GLU)
  • Sos bolognese 150g (GLU, SEL)
  • Fasolka szparagowa 150 g 
  • Napój owocowy 250ml 
Skip to content