Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna – owsianka 300 ml (GLU,MLE)
- Kakao na mleku 250 ml ( MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta mięsno -warzywna 70 g (SEL)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Mandarynka 200g
– Obiad
- Zupa grochowa 300 ml (SEL, SOJ)
- Makaron gotowany 200 g (GLU)
- Sos bolognese 150g (GLU, SEL)
- Fasolka szparagowa 150 g
- Napój owocowy 250ml