Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna 200 g (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 30 g (SEL)
- Serek ziołowy 30 g (MLE)
- Ogórek kiszony 50 g
- Sałata
- Gruszka 200 g
– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU, SEL)
- Udko drobiowe pieczone w piecu 200g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
- Surówka z marchwi i jabłka 75 g
- Kapusta gotowana 75 g
- Napój owocowy 250 ml