Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 200 g (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 30 g (SEL)
  • Serek ziołowy 30 g (MLE)
  • Ogórek kiszony 50 g
  • Sałata
  • Gruszka 200 g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU, SEL)
  • Udko drobiowe pieczone w piecu 200g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z marchwi i jabłka 75 g
  • Kapusta gotowana 75 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content