Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU JAJ)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa szpinakowa z ryżem 300 ml (SEL)
  • Ryba panierowania z pieca  100 g (RYB)
  • Ziemniaki 200 ml
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU)
  • Warzywa gotowane 75 g
  • Surówka z kapusta kiszona 75 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content