Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU JAJ)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g
– Obiad
- Zupa szpinakowa z ryżem 300 ml (SEL)
- Ryba panierowania z pieca 100 g (RYB)
- Ziemniaki 200 ml
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU)
- Warzywa gotowane 75 g
- Surówka z kapusta kiszona 75 g
- Napój owocowy 250 ml