Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna zacierka 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SEL)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Banan 150 g

– Obiad

Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów

  • Zupa fasolowa 300ml (SEL)
  • Ryż brązowy 200 g
  • Ryba gotowana 100 g (RYB)
  • Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
  • Warzywa gotowane 150 g
  • Kompot z owoców mrożonych 250 ml
Skip to content