Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna zacierka 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SEL)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów
- Zupa fasolowa 300ml (SEL)
- Ryż brązowy 200 g
- Ryba gotowana 100 g (RYB)
- Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
- Warzywa gotowane 150 g
- Kompot z owoców mrożonych 250 ml