Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajko gotowane 25 g (JAJ)
  • Szynka z koperkiem 35g (SEL)
  • Rzodkiewka 50 g
  • Sałata
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (GLU,MLE)
  • Gulasz drobiowy 150 ml (GLU)
  • Kasza gryczana 200 g
  • Buraczki gotowane 75 g
  • Surówka z kapusty białej 75 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content