Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajko gotowane 25 g (JAJ)
- Szynka z koperkiem 35g (SEL)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (GLU,MLE)
- Gulasz drobiowy 150 ml (GLU)
- Kasza gryczana 200 g
- Buraczki gotowane 75 g
- Surówka z kapusty białej 75 g
- Napój owocowy 250 ml