Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa b/c 250 ml (GLU,  MLE)
  • Pieczywo mieszane 50 g (GLU)
  • Bułka graham 70 g
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SEL)
  • Pomidor , ogórek kiszony 50 g
  • Sałata
  • Gruszka 200 g
  • II śniadanie
  • Jogurt naturalny skyr150 g+ wafle ryżowe 30 g

– Obiad

Dieta podstawowa

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU,SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Leczo warzywne z papryką i kurczakiem 250 g (GLU)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content