Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa b/c 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 50 g (GLU)
- Bułka graham 70 g
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SEL)
- Pomidor , ogórek kiszony 50 g
- Sałata
- Gruszka 200 g
- II śniadanie
- Jogurt naturalny skyr150 g+ wafle ryżowe 30 g
– Obiad
Dieta podstawowa
- Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU,SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Leczo warzywne z papryką i kurczakiem 250 g (GLU)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Napój owocowy 250 ml