Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo pszenno-żytnie 120g (GLU)
  • Szynka drobiowa 60g (SEL)
  • Sałatka jarzynowa z jogurtem 100g (SEL)
  • Masło 20g (MLE)
  • Sałata
  • Jabłko surowe 200g

– Obiad

Dieta podstawowa

  • Zupa ryżowa 300ml (SEL)
  • Udko drobiowe luzowane 100g  (SEL)
  • Kluski na parze 3szt (GLU, MLE)
  • Sos pieczeniowy 100ml (GLU)
  • Surówka Colesław 75g
  • Marchew gotowana 75g
  • Napój owocowy 250ml
Skip to content