Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta Podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
- Pieczywo pszenno-żytnie 120g (GLU)
- Szynka drobiowa 60g (SEL)
- Sałatka jarzynowa z jogurtem 100g (SEL)
- Masło 20g (MLE)
- Sałata
- Jabłko surowe 200g

– Obiad
Dieta podstawowa
- Zupa ryżowa 300ml (SEL)
- Udko drobiowe luzowane 100g (SEL)
- Kluski na parze 3szt (GLU, MLE)
- Sos pieczeniowy 100ml (GLU)
- Surówka Colesław 75g
- Marchew gotowana 75g
- Napój owocowy 250ml
