Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane  70g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU)
  • Jajecznica na parze  ze szczypiorkiem 100g
  • Masło 20g (MLE)
  • Pomidor 50g
  • Sałata
  • Banan 150g

– Obiad

  • Zupa koperkowa 300ml (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Filet rybny panierowany 100g (RYB)
  • Sos grecki 150ml (GLU)
  • Surówka z kapusty kiszonej 75g
  • Napój owocowy 250ml
Skip to content