Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta Podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 70g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Jajecznica na parze ze szczypiorkiem 100g
- Masło 20g (MLE)
- Pomidor 50g
- Sałata
- Banan 150g

– Obiad
- Zupa koperkowa 300ml (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Filet rybny panierowany 100g (RYB)
- Sos grecki 150ml (GLU)
- Surówka z kapusty kiszonej 75g
- Napój owocowy 250ml
