Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna zacierka 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata 
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa krupnik z mięsem 300 ml 
  • (GLU,SEL)
  • Makaron 200 g (GLU)
  • Sos pomidorowy 100 g (GLU)
  • Brokuł 150 g 
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content