Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna z ryżem 300 ml ( MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g  (MLE)
  • Ser żółty 30 g (MLE)
  • Ser twarogowy 30 g (MLE)
  • Rzodkiewka 50 g
  • Sałata
  • Jabłko surowe 200 g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (SEL)
  • Kotlet jarski z warzywami 150 g (JAJ, SOJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
  • Fasolka szparagowa 150 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content