Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta Podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna z ryżem 300 ml ( MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Ser żółty 30 g (MLE)
- Ser twarogowy 30 g (MLE)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 200 g

– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (SEL)
- Kotlet jarski z warzywami 150 g (JAJ, SOJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
- Fasolka szparagowa 150 g
- Napój owocowy 250 ml
